UBL-facturen automatisch verwerkt in SnelStart Web

UBL-facturen automatisch verwerkt in SnelStart Web

Inkoopbonnetjes en -facturen in UBL-formaat kunnen nu automatisch worden ingelezen in SnelStart Web. Voorheen kwamen de geüploade facturen terecht in het tabje ‘Onverwerkte inkopen’. U moest vervolgens per factuur de juiste gegevens nog invoeren. Dat is nu niet meer nodig. Deze verandering zorgt dus voor nog meer gebruiksgemak.

Universal Business Language (UBL) is een standaard voor elektronische bedrijfsvoering. Een UBL-bestand geeft de digitale gegevensstructuur van een factuur weer in een vaststaand formaat. Ieder softwarepakket dat zich aan dit standaardformaat houdt, kan UBL-bestanden lezen en vervolgens facturen automatisch boeken.

Meer gebruiksgemak

In SnelStart 12 werden de facturen en bonnetjes al automatisch ingeboekt in het dagboek Inkoop. In SnelStart Web kon ook al worden geprofiteerd van de bulk-upload, maar de ingelezen facturen werden dan wel in het tabje ‘Onverwerkte inkopen’ gezet. Dat is verleden tijd. Ook in Web komen de facturen en bonnen nu in het dagboek Inkoop terecht, wel zo makkelijk. Vooral SnelStart-gebruikers die in Web grote hoeveelheden facturen en bonnetjes verwerken, profiteren van een flinke tijdsbesparing.

Onderwerpen